Wat is letselschade?

Het kan iedereen overkomen, letselschade. Letselschade is een term die je vaak voorbij hoort komen na een ongeluk, maar wat houdt het nou precies in? Er is sprake van letselschade wanneer iemand na een bepaalde gebeurtenis hier letsel aan over heeft gehouden. Dit letsel kan zowel lichamelijk als fysiek zijn. Soms kan het slachtoffer na zo’n ongeval recht hebben op schadevergoeding. Dit is echter alleen het geval wanneer het ongeval gebeurt is door toedoen van de andere partij. Wanneer jij, of iemand uit je nabije omgeving te maken krijgt met ernstig letsel, heeft dit een enorme impact op je leven. Daarom is het erg fijn als je op dat moment hulp krijgt bij het claimen van de schadevergoeding. Een bedrijf dat slachtoffers ondersteunt, is bijvoorbeeld Palsletselschade.

Lichamelijk letsel

Zoals net genoemd, kan er bij letselschade sprake zijn van verschillende soorten letsel. De meest gebruikelijke is lichamelijk letsel. Verkeersongevallen, bedrijfsongevallen en medische fouten zijn de meest voorkomende gebeurtenissen waarvan letselschade het gevolg is. Ook bijvoorbeeld gebrekkige producten, letsel veroorzaakt door dieren, of gewoon een simpel ongelukje thuis kunnen leiden tot letselschade. Stel je nou voor dat je gewoon een rondje aan het lopen bent door het park, en je wordt onverwacht gebeten door een hond. Je hebt een wond en moet misschien wel naar het ziekenhuis voor hechtingen en een inenting. Daarnaast zijn je kleren kapot. Hoe fijn is het dan als je hulp krijgt bij het claimen van je schadevergoeding. Je hebt vaak zelf al genoeg problemen, bijvoorbeeld omdat je een tijd niet kan werken en je veel afspraken af moet zeggen.

Geestelijk letsel

Ook geestelijk letsel is een ernstig gevolg van letselschade. Als we weer even teruggaan naar het verhaal van de hond, misschien heb je wel een ernstig trauma aan het ongeval overgehouden. Helemaal bij ernstige ongevallen, zoals bijvoorbeeld een aanrijding in het verkeer, is het zeker niet ondenkbaar dat je geestelijk letsel hebt en dus mentale gezondheidzorg nodig hebt. Palsletselschade ondersteunt slachtoffers zo goed mogelijk, en neemt hen daarnaast zoveel mogelijk uit handen. Dit doen zij natuurlijk op juridisch en financieel vlak, maar ook juist op medisch en sociaal vlak. Als je bijvoorbeeld een tijd arbeidsongeschikt zal zijn, helpt een bedrijf als bijvoorbeeld Palsletselschade jou met deze arbeidsvraagstukken. Mocht je dus ooit letselschade oplopen, dan is het zeker aan te raden om je te laten ondersteunen door een professioneel bedrijf, dit scheelt je namelijk een heleboel stress. Echter, voorkomen is beter dan genezen!

Sterk in je schoenen staan

Om te overleven in lastige tijden moet je sterk in je schoenen staan. In het geval van een schoenenzaak als Van Arendonk kan dat natuurlijk wel heel letterlijk worden genomen. Toch bestaat het bedrijf al vijftig jaar. Dat is op zichzelf al reden genoeg om eens te kijken hoe het bedrijf dat heeft gedaan. Is het door de winkel? Komt het door de website Vanarendonk.nl? Of zijn er ook nog andere reden waar andere bedrijven mogelijk van kunnen leren? Dit is erg interessant om te achterhalen.

In het bloed

Wat belangrijk is om te begrijpen, is dat de keuze voor schoenen bij de familie Van Arendonk niet uit de lucht kwam vallen. Al in de negentiende eeuw waren zij hier mee bezig. Door wat onderlinge problemen werd er echter een periode van ruim tien jaar, halverwege de twintigste eeuw, een pauze ingelast. Dat een vak nu eenmaal in iemands bloed zit was echter duidelijk toen een jongere telg uit de familie in de jaren zestig een nieuwe start maakte. Daardoor loopt de business nu alweer ruim vijftig jaar.

Voorzichtig groeien

Wat vooral ook opvalt wanneer naar Van Arendonk wordt gekeken, is de manier waarop met groei en expansie wordt omgegaan. Waar andere bedrijven snel naar een piek werken en vervolgens ineenstorten, daar is de groei van de schoenenwinkel heel geleidelijk gegaan, zelfs tot in periodes van wereldwijde crisis gingen nieuwe winkels open. De geleidelijke groei kan dus als een tweede belangrijk kenmerk worden gezien. Zeker ook omdat de familie zelf altijd bij de plannen betrokken bleef en op die manier verantwoorde keuzes kon maken. Dit is erg belangrijk gebleken.

Mee veranderen

Tot slot is het ook belangrijk om te begrijpen dat groei alleen maar mogelijk is door niet altijd vast te houden aan het oude. Ook in het geval van Van Arendonk zijn nieuwe methodes geprobeerd. Denk bijvoorbeeld aan de groei van online zaken regelen en shoppen, maar denk ook aan shop in shop en andere winkelmethodes die door de jaren heen zijn opgekomen. Door hier altijd op een goede manier mee om te gaan en er fris naar te kijken kon hier veel voordeel mee gedaan worden. Dit is erg belangrijk gebleken.

De leukste artikelen voor bedrijfspromotie

Iedereen vindt het leuk om af en toe eens iets gratis te krijgen. Daar kan je als ondernemer natuurlijk ook je voordeel mee doen. Je kunt er immers op een gemakkelijke manier promotie voor je bedrijf mee verzorgen. Er zijn veel artikelen geschikt voor het doen van promotie. Denk alleen al aan de beroemde reclamepen. Er is echter natuurlijk nog veel meer mogelijk. Het is vooral leuk om eens met iets origineels te komen dat ook nog eens goed bruikbaar is. Deze voorbeelden kunnen helpen bij het kiezen.

Koffiedrinken

Eén van de dingen die het meest wordt gedaan in de werkomgeving is natuurlijk het drinken van koffie en thee. Hier kan je dus als ondernemer direct je voordeel mee doen. Mokken bedrukken die vervolgens gebruikt worden om de koffie en thee uit te nuttigen zorgen ervoor dat je dag in dag uit, meerdere keren per dag in herinnering wordt geroepen. Dit is nog eens een goedkope en doeltreffende manier van reclame maken. Er is bovendien steeds meer mogelijk op dit gebied, daardoor kan je er creatief ook je ei in kwijt.

Sportproducten

De mens leeft gezonder dan ooit. Dit betekent dat je hier als ondernemer ook handig op kunt inspringen. Bedenk je maar eens wat er allemaal gebruikt wordt door sporters. Je kunt natuurlijk voor de handdoek of het petje gaan. Er zijn echter natuurlijk ook veel originelere ideeën. Denk eens aan het weggeven van een bedrukte bidon met je naam erop. Of denk bijvoorbeeld aan een golfbal. Allemaal spullen die veel worden gebruikt door potentiële klanten. Dit is dus een hele directe manier om onder de aandacht te kunnen komen.

Bij de tijd

Heb je er weleens over nagedacht hoe je je naam veel onder de aandacht kunt brengen bij je mogelijke klanten? Dat doe je natuurlijk door veel te zijn daar waar zij zijn. Dit kan al op een hele subtiele manier. Geef ze bijvoorbeeld een horloge met jouw bedrijfsnaam erop. Denk er maar eens over na hoe vaak er eigenlijk per dag op een horloge gekeken wordt. Zet dit nu eens af tegen de kosten voor het net zo vaak op televisie krijgen van een commercial. De keuze is dan natuurlijk snel gemaakt.

De woningmarkt op zijn kop

Wanneer je in deze tijd op zoek gaat naar een woning zal je merken dat het lastig is om een huis tegen de juiste waarde te vinden. Er zijn enorm veel huizen overgewaardeerd en er zijn zelfs specialisten die denken dat de markt op springen staat. Om in deze tijd een huis te kopen is er veel onderzoek nodig en wellicht ook wat kennis over makelaardij en de woningmarkt. Maar wat kan je zelf doen om de aankoop van een woning te bevorderen?

Specialist inschakelen

Voordat het hele traject van de aan- of verkoop van een woning begint is het verstandig om hierbij een specialist in te schakelen. Dit hoeft niet perse een makelaar te zijn, maar kan ook een technische vakman zijn. Zij kunnen een bouwkundige keuring uitvoeren en er hierbij voor zorgen dat er geen onverwachte zaken aan het licht komen nadat de woning als is gekocht.

Specialisten moeten worden vergeleken om ervoor te zorgen dat de juiste aan wordt getrokken. Vergelijk niet aan de hand van prijzen, want het is een kwaliteitsdienst die geleverd moet worden. De aan- of verkoop van een woning moet goed worden uitgevoerd en daarom is het goed om vooral te letten op kwaliteit en betrouwbaarheid.

Online platformen

Je zal het vast en zeker al gemerkt hebben; online worden er enorm veel huizen aangeboden en deze verschuiving is al een aantal jaar gaande. Om mee te komen met deze verschuiving is het verstandig om vooraf wat oriënterend onderzoek te doen naar de mogelijke opties. Zo heb je wat kennis van de markt en weet je welke kant erop gezocht moet worden.

Ben je op zoek naar nieuwbouw in de omgeving Rosmalen? Zorg er dan voor dat je alle mogelijkheden met elkaar vergelijkt en iemand vindt die de lokale markt op zijn/haar duimpje kent. Zo ben je er zeker van de juiste aankoop en passende bezichtigingen.

Ongemakken op de werkvloer

Steeds meer kantoorpersoneel ondervindt lichamelijke klachten op de werkvloer als gevolg van een verkeerde houding! Dit vermindert niet alleen je productiviteit, maar het kan er ook voor zorgen dat je een lange tijd uit de roulatie raakt als gevolg van de klachten van een foute houding. Door een foute houding kun je last bijvoorbeeld  last krijgen van rug of nekklachten, gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende hulpmiddelen die je kunnen helpen om dergelijke klachten tegen te gaan. Maar het is hierbij wel van groot belang dat je een juiste houding gaat aannemen. Het is natuurlijk niet voor niets dat staand werken in de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit wint. Door het bureau hoog genoeg te zetten, zorg je ervoor dat leunen op het bureaublad niet meer mogelijk is. hierdoor word je gedwongen om rechtop achter je bureau te staan, en dit zorgt voor een vermindering van de klachten.

Tips voor ergonomisch werken

Veel werknemers weten ook niet wat ze moeten veranderen om verantwoord ergonomisch aan het werk te gaan. Daarom zijn hier wat tips die het ergonomisch werken bevorderen.

  • Neem regelmatig een pauze tijdens het werk. Dit is niet alleen goed voor je lichaam, maar het zorgt ook voor rust van de geest. Door even aan wat anders te doen kun je ervoor zorgen dat je daarna weer volledig gefocust bent op het werk.
  • Zorg  er voor dat je af en toe korte oefeningen doet om je schouders los te krijgen. Door te lang dezelfde houding aan te houden kun je ervoor zorgen dat er te veel spanning op je schouders en nek komt. Door af en toe een oefening te doen zorg je ervoor dat je spieren even ontlast worden.

 

  • Dit is misschien vanzelfsprekend voor je, maar toch vinden wij het zeker de moeite waard om dit even te benoemen. Let goed op dat je een juiste lichaamshouding aanhoudt. Waarschijnlijk weet je dit wel, maar toch gebeurd het te weinig.

 

  • Zorg ervoor dat je alles op de juiste hoogte instelt. Zorg ervoor dat alles perfect op de hoogte van jouw lichaam wordt ingesteld.
  • Ergonomisch werken

    Door middel van ergonomisch werken kun jij de fysieke ongemakken die je ondervindt als gevolg van een foute houding tegengaan of zelfs voorkomen. Er zijn diverse mogelijkheden die het ergonomisch werken ondersteunen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van een monitor of laptopstandaard, hierdoor komt je laptop of monitor hoger te staan waardoor je tijdens het werken minder naar beneden hoeft te kijken. Hierdoor kun je nekklachten verminderen of zelfs vorkomen. Een voorbeeld van een aanbieder die deze monitorstandaards aanbiedt is bakkerelkhuizen.nl.

Handdoeken met logo borduren

Jouw sauna, spa en gezondheidscentrum bestaat 10 jaar en je bent op zoek naar een leuk idee deze gebeurtenis op te sieren. Er zijn natuurlijk allerlei tijdelijke attracties te organiseren, maar je gedachten gaan toch echt uit naar iets blijvends. Je blik valt op de voorraad handdoeken, badlakens, gastendoekjes en badjassen. Natuurlijk zijn ze allemaal voorzien van je bedrijfslogo, maar slijtage over de 10 jaar heeft zijn sporen nagelaten. Na een bezoekje op het internet zie je dat je bij Maxilia.nl ook de mogelijkheid hebt een logo op je producten te laten borduren. De keuze is snel gemaakt.

 

maxilia.nl

Blijvend

Het grote voordeel van borduren boven bedrukken is natuurlijk de duurzaamheid. Deze duurzaamheid is niet alleen van toepassing op het aangebrachte logo zelf, maar ook op de weg er naar toe. Er komen geen kleur- en verfprocessen aan te pas, die mogelijk de kwaliteit van de artikelen kunnen beïnvloeden.
Naast dit voordeel kun je gerust stellen dat handdoeken met een logo borduren een zekere mate van exclusiviteit uitstraalt, van klasse, van, daar heb je het woord weer, kwaliteit. Je hebt gewoon iets goeds in handen en dat voor langere tijd.

Een feestelijk evenement

Nadat je met de mensen van Maxilia alles geregeld hebt, komen je bestelde met logo geborduurde handdoeken en gastendoekjes ruim op tijd binnen. Naar aanleiding van het digitale voorbeeld heb je nog een kleine kleuraanpassing gedaan, maar dat bleek absoluut geen probleem. Alle vakken zijn gevuld met de nieuwe handdoeken, aan de kapstokken hangen de met het geborduurde logo voorziene badjassen en je wordt gecomplementeerd met je slimme keuze.
Als extraatje biedt je je vaste klanten een eigen handdoek aan, die ze mee mogen nemen naar huis. Zo verspreid je je naam nog meer. Nieuwe klanten worden verrast met een eigen badjas en je verzekert je zo van een trouwe clientèle.

Handoeken met een logo laten borduren is een slimme, duurzame en milieuvriendelijke methode om je naamsbekendheid te vergroten en te laten zien dat je exclusieve kwaliteit biedt.

Periodieke controle laten uitvoeren bij tandarts

Veel mensen onderschatten het belang van een periodieke controle van het gebit. Tijdens een periodieke controle controleert de tandarts uw gebit op (beginnende) complicaties, zoals ontstekingen bij een wortelpunt, tandsteen achter uw tanden en bijvoorbeeld gaatjes. Waar nodig zal een tandarts u uitnodigen voor een vervolgafspraak, om de complicatie verder te behandelen. Wanneer u een periodieke controle te vaak uitstelt, kunnen de complicaties steeds groter worden. Hierbij kan het in het uiterste geval zelfs noodzakelijk zijn om tanden en kiezen te trekken. Niets voor niets raden tandartsen u aan om eens per half jaar langs te komen voor een controle.

 

Controle van een kindergebit
Naast het feit dat een periodieke controle van groot belang is voor volwassenen, geldt dit ook voor kinderen. Waar u misschien denkt dat kleine complicaties aan het melkgebit van kinderen nog weinig uitmaakt, blijkt het tegendeel over het algemeen waar. Gaatjes kunnen pijn doen, maar worden vaak ook meegenomen naar een volwassengebit. Complicaties in de kindertijd kunnen dus ook gevolgen hebben voor het volwassengebit van een kind! Door tijdig in te grijpen kunnen complicaties in het melkgebit verholpen worden, zodat de kans op complicaties in het volwassengebit afneemt.

Kies voor een tandarts in Tilburg met een speciale kindertandarts in de praktijk, als uw kinderen het spannend vinden om een bezoek aan de tandarts te brengen. De kindertandarts heeft een andere manier van werken, wat het voor kinderen minder spannend maakt. In sommige gevallen is een kindertandarts ook op basisscholen actief, waarbij het gebit van het kind al op school wordt gecontroleerd.

tandarts

Vervolgbehandelingen na periodieke controle
Mocht er tijdens een periodieke controle een complicatie in het gebit aan het licht komen, dan zal een tandarts u uitnodigen voor een vervolgbehandeling. Hierbij kan een gaatje gevuld worden, kan een wortelkanaalbehandeling worden uitgevoerd, enzovoorts. Het verwijderen van tandsteen of het reinigen van uw gebit, zal vaak tijdens de periodieke controle gebeuren.

Huishoudelijke hulp regio Tilburg

Een groot probleem in Nederland is het feit dat budgetten in de ouderenzorg flink teruggeschroefd worden. Hierdoor komen veel senioren en ouderen zonder ondersteuning te zitten (terwijl zij hier zelf jarenlang hard voor gewerkt hebben). Wij geven in dit artikel uitleg wat je als ouder persoon dan kunt doen! Deze informatie kan natuurlijk ook gebruikt worden als u voor iemand anders huishoudelijke hulp of andere ondersteuning zoekt, doe er uw voordeel mee!

Ondersteuning in het huishouden
Vaak zijn ouderen mensen niet meer in staat om zelf het huishouden te doen. Denk hierbij aan het draaien van was, in en uitruimen van de vaatwasser, stofzuigen, ramen lappen etc. Dit heeft simpelweg gewoon met ouderdom te maken. Doordat de overheid flink aan het bezuinigen is wordt de ondersteuning op dit gebied steeds beperkter en lastiger te verkrijgen. Je kunt zelf ook actie ondernemen en opzoek gaan naar particuliere hulp in het huishouden. In de regio Tilburg zijn genoeg mensen die u daarbij kunnen ondersteunen, om in contact te komen met deze mensen kunt u deze website bekijken. U kunt hier alles zelf regelen en bent daarmee direct niet meer afhankelijk van de overheid (waar de investeringen de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid toch verder terug gaan lopen).

Thuiszorg
Hulp in het huishouden is voor sommige ouderen natuurlijk niet voldoende, sommige personen zullen ook hulp nodig hebben met andere zaken als aankleden en andere persoonlijke verzorgingselementen. Voor hulp in de thuiszorg kunt u ook steeds vaker terecht bij websites die zich daarin specialiseren. De kosten hiervan kunt u hoogstwaarschijnlijk nog gedeeltelijk declareren, maar niet het volledige bedrag. Het is daarom vaak enkel mogelijk voor mensen die hier genoeg financiële middelen voor beschikbaar hebben.

Kortom: de overheid is flink aan het bezuinigen op allerlei zaken binnen de zorg. Echter is dit natuurlijk geen optie voor ouderen en zal de oplossing gezocht moeten gaan worden in het particuliere segment!

Laptoptassen

Als je vaak je laptop met je mee moet nemen, is een speciale laptoptas echt een onmisbaar item. Laptoptassen zijn speciaal ontworpen om je laptop veilig mee te nemen, zonder dat deze beschadigt. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, maten en prijsklassen.

Laptoptassen

De meeste laptoptassen zijn heel geschikt voor zakelijk gebruik. Deze modellen zijn vaak gemaakt van leer of imitatieleer en stralen daardoor luxe en professionaliteit uit. Laptoptassen zijn van binnen praktisch ingedeeld met onder andere een speciaal laptopvak. Deze is speciaal op maat gemaakt voor een van de gangbare laptopmaten, waardoor de laptop precies in het vak past. Dat zorgt ervoor dat de laptop optimaal beschermd is, doordat de laptop niet kan schuiven in het vak. Naast het laptopvak heeft een laptoptas bijna altijd een of meerdere andere handige vakken. Een vak met rits kan bijvoorbeeld heel handig zijn om een tablet of een ander waardevol voorwerp in mee te nemen. Ook belangrijke documenten neem je in een laptoptas netjes en kreukvrij mee. Daarnaast blijven alle spullen netjes droog, als je je laptoptas netjes afsluit.

Behalve laptoptassen met een hele professionele uitstraling, zijn er ook laptoptassen die geschikt zijn voor dagelijks gebruik naar minder zakelijke gelegenheden. Deze laptoptassen zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor scholieren en studenten. Deze modellen laptoptassen hebben een hippe uitstraling en kunnen ook worden gebruikt als een gewone schoudertas.

Er zijn natuurlijk prachtige unisex modellen, die voor zowel mannen als vrouwen geschikt zijn. Maar vooral voor de dames zijn er speciale modellen en designs verkrijgbaar, dames laptoptassen zijn over het algemeen iets slanker en hebben veelal lichtere of felle kleuren.

Speciale laptoptassen

Naast de schoudertassen en aktetassen die geschikt zijn voor laptops, bestaat er nog een aantal modellen dat minder vaak voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan een laptoprugzak of een trolley voor je laptop. Het voordeel van een rugzak is dat je je tas comfortabel kunt meenemen, ook als de tas zwaar is. Met een trolley is dit voordeel natuurlijk nog groter, vanwege de handige wieltjes die onder de tas zitten. Waar je voorkeur naar uitgaat ligt natuurlijk helemaal aal je eigen smaak. Ga je voor een laptoptas van leer of van canvas? In zwart, bruin of opvallend rood? Het assortiment laptoptassen is ontzettend uitgebreid, dus er is voor iedereen een geschikte laptoptas te vinden!

Zonwering in Tilburg

Zonwering is een belangrijk onderdeel van de inrichting. Zonwering kan een bepaalde invloed hebben op jouw woning en inrichting. Het uitzoeken van zonwering kan lastig zijn. Dit wil niet zeggen dat het een onmogelijke opgave is. Voor advies kun je terecht bij zonwering in Tilburg.
Een aantal voorbeelden van zonwering in Tilburg die zeer populair zijn:

Uitvalschermen
Een uitvalscherm staat ook wel bekend als een zonnescherm en wordt meestal gebruikt voor zonwering in de tuin of ramen. Een uitvalscherm kan jouw voorgevel aangenaam verfraaien. Het geeft het voorgeven karakter en zorgt daarnaast voor een zeer aangenaam temperatuur. Vooral als het in de zomer erg wam kan worden in de tuin zorgt het uitvalscherm voor schaduw en verkoeling binnen. Tegelijkertijd neemt een uitvalscherm het zicht naar buiten niet weg. Zo kun je nog steeds naar buiten kijken en daglicht hebben in de kamer maar niet in de hitte hoeven zitten. Er zijn verschillende modellen; de vaste arm en de windvaste arm. Het uitvalscherm wordt in een cassette geleverd welke zeer gemakkelijk te monteren is.

Markiezen
De markiezen zijn van oudsher de oudste manier van zonwering die we kennen. Deze schattige zonwering geeft je huis een nostalgische look waarbij de klassieke sfeer geheel wordt teruggebracht. Tegenwoordig kan de markies ook op een moderne voorgevel worden gemonteerd. Ze kunnen op maat worden gemaakt in alle kleuren en maten. Een marieks is een zonwering die, net als het uitvalscherm, voor een aangename tempratuur en voor verkoeling zorgt. Het verschil is dat de markies ook zoninval van de zijkant tegen gaat. De markies kent ook twee modellen; een petmodel en een standaard model. Een petmodel is een markies die half uitgeklapt kan worden. Een standaard model kan geheel uitgeklapt worden. Het monteren van de markies is lastig zelf te doen. De cassette moet verbonden worden met het draad waaraan de markies bevestigd is. Bij harde wind moet de markies ingeklapt worden.